Chat se homosexuell hora stockholm

chat se homosexuell hora stockholm

Jag skulle vilja fråga Rickard hur man på bästa sätt ska "vara" gentemot en nära vän som lider av panikångest. Hur upplever man en nära vän som puschar på och försöker få med en som lider av ångest ut tex. Eller är man bästa kompis genom att sitta och lyssna enbart. Eller hur ska man var för att vara till störst hjälp för en "sjuk"? Bästa hälsningar Maria Rickard Engfors: Det är en svår fråga.

Jag är lyckligt lottad med vänner och familj som står ut med mig ha ha. Allvarligt talat tror jag att det viktigaste är att man som närstående har förståelse för att det är skitjobbigt för den som lider av detta att planera saker. En mysig födelsedagsmiddag kan t ex vara ångestframkallande för att den står i kalendern.

Jag har dock märkt att något som funkar för mig är när folk bara dyker upp spontant. Det är planeringen som gör allt svårt. När jag blir överraskad hinner jag inte tänka och då går man på den naturliga reaktionen Jag har panikångest och vill veta om jag kommer leva med det resten av livet eller om man kan bli helt frisk? Var hittar jag den bästa vården?

Vill inte leva när det händer,vill bara att det slutar och känns som man håller på att bli knäpp då det händer. Sen kan det försvinna ett tag och då mår man helt bra fast vågar inte helt lita på mig själv längre i sociala sammanhang. Har varit på KBT 8 ggr och tyckte inte det hjälpte här och nu. Har en svår separations ångest och undrar i vilken mån det spelar in.

Behöver hjälp och vet inte vart jag bäst ska vända mig.. Tack på förhand Jenny Eva Rusz: Det finns KBt terapeuetr som inte är tillräcvkligt utbildade, kolla om denne har legitimation av Socialstyrelsen.

Nej du behöver inte alls leva med detta resetn av livet. Jag har en fråga; Jag går i terapi hos en psykolog som är inriktad mer på psykoanalys och inte KBT, men jag känner att jag har problem med hur jag hanterar vissa situationer osv, tror du att det är bra att kombinera detta med KBT? Hej nej det är helt olika behandlingsinriktingar, avsluta det ena innan du börjar med det andra!

Får Rickard ingen medicinsk behandling? Det finns bra läkemedel idag. Enbart terapi tror jag inte på. Jag tror på en kombination av terapi och tabletter. Jag äter antidepressiva som hjälper min hjärna att koppla rätt. Men utan terapin hade det inte gått.

Det är nödvändigt att få höra att man inte är galen. Någon som ger en verktyg. Kbt handlar ju om att våga möta sin ångest. Hur är det möjligt när man å andra sidan tar mediciner som tar bort dessa symtoM och samtidigt gå på kbt? Hej nje KBT handlar inte om att möta ångesten utan att lära sig ifrågasätta den! Dina automatiska negativa katastroftankar är bara tankar som påverkar kroppen negativt, finna nya beteenden och lära sig att lugna ner sig. Nej men depressionsbehandling med kBt har visat sig mer effektivt än psykodynamisk kanske du skall byta terapiform?

Forskning visar att en samtidigt kombination av antideprresiv behandling och KBt ger mkt bar förbättring! Jag går just nu också på KBT för att, som jag brukar säga, bryta mitt tankemönster som får min hjärna att vilja explodera av överhettning.

Jag står nu inför ett jobbigt beslut. Min psykolog anser att min kropp och min själ är så utarbetat på grund av min hjärnakitvitet att jag bör överväga att bli sjukskriven för att på bästa sätt kunna tillgodogöra mej terapin.

Min erfarenhet säger mej att samhället saknar kunskap och förståelse för allt som inte är synligt utanpå kroppen och jag är så rädd för att en sjukskrivning kommer ligga mej i fatet i framtiden eftersom jag idag inte har något jobb. Hur har du blivit bemött av samhället? Har du mötts av mycket oförståelse? Jag är öppen med mitt problem och skäms inte för det men är rädd för stämpeln Rickard Engfors: Jag önskar att jag skulle kunna säga att omvärlden inte "dömer" oss som har mentala problem.

Tyvärr tror jag att det är oundvikligt. Det finns alldeles för mycket okunskap kring ångest. Jag kan bara tala för mig själv när jag säger att sjukskrivning var en förutsättning för att jag skulle bli bättre. Att få stanna upp och fokusera på det som är viktigt i livet gör dig till en bättre människa. Då tror jag även att Helén version 2. Har gått hos flera sk terapeuter för min panikångest å utbrändhet men tycker inte att det hjälper..

Svårt att veta men visst finns det dåliga terapeuter man bör vara kritisk som du är, kolla upp några fler och att ta har legitimation med. Tack för att ni tar upp detta! Jag drabbades själv av panikångest efter en väldigt stressig period för två år sedan. Panikångesten har blivit bättre av kbt men tyvärr har jag nu jättedålig självkänsla pga detta och litar inte längre på mig själv på samma sätt. Har du känt så Rickard och hur har du i så fall jobbat med den biten?

Att du prioriterar ditt välbefinnande är ett bevis på att du har respekt för dig sjäälv! Hej, jag tycker att det är så härligt m ett program om "PÅ". Så viktigt att tala om att denna psykiska sjukdom även har väldigt fysiologiska attribut.

Jag är själv sjukskriven och har slutligen fått diagnosen GAD. För mig och min närmsta är det dock så tydligt att det är en total fysisk och psykisk kolapps som sakta, sakta läker ut en utmattning. Vad jag undrar är vad det egentligen är för skillnad på GAD, Panik ångest, depression och utmattning? Hej, GAD betyder generaliserat ångetssyndrom och då är man ofta ständigt sysselsatt med att fina saker man kan oria sig för men den ger inte så starka symptom som just pnaikångest.

Depression är motsatt ångest men det kan finnas ångestinlag med, en deprimerad person ser negativt och mörkt på sig själv och framtiden. Kan bli passiv, handlingsförlamad osv. Jag har haft stark ångest och panikångest i mer än ett år nu.

Jag tar medicin har gjort i 2 veckor och går i KBT. Mitt problem att är jag är livrädd för att kräkas och bli sjuk och därför är det jättejobbigt i skolan och att åka tåg eller bara gå i stan. Jag vet att jag är på bättreingsvägen för det känns lite lite bättre men mitt problem är att jag inte vågar tro på att det är min ångest som jag får symtom av dom illamående, huvudvärk, yrsel osv.

Jag vet egentligen att det är det innerst inne, men jag blir lika rädd varje gång och hjärtat börjar slå. Hur tänker du när du ska ge dig ut men ångesten tar över? Tack för att du berättade om det i TV. Kram Emmi Rickard Engfors: Jag vet precis vad du menar.

Glöm inte att det tar ett tag innan medicinerna verkar på rätt sätt. Ungefär en månad måste du käka dom innan rätt effekt ges. Under den tiiden kan det t o m kännas som att man blir sämre om man har otur. När det kommer till dom fysiska symptomen som dyker upp p g a ångesten så är det bara att komma ihåg att det är just sypmtom av ångesten. Du är den som bestämmer.

Hejjag har en mottagning men har fn svårt att ta emot nya klienter, Vitalis i Stockholm på Nybrogatan. Eva, Har levt med panikångest i snart 3 år, har fått lite läkarhjälp, inget KBT, ingen medicin, utan har fått klarat det mesta själv. Mår ganska bra just nu, men är såklart skiträdd att få en kraftig panikångestattack igen. Något jag funderar över är om det är bra att gå till en psykolog eller försöka få KBT nu, få sammanfatta det jag gått igenom och kanske hitta vägar för att släppa dessa tankar ännu mer?

Ja kunskap är makt, man kan faktiskt oxå läsa sig till hur man själv kan behandla sig till viss del. Finns ju också nätsajet www. Internetbaserad ångestbehandling har bra framgång hos många! Hur kommer man vidare då? Finns det någon förening tex där man kan få hjälp av andra som haft panikångest?

Jag känner inte till någon förening. Det måste jag kolla med Eva när mina fingrar knappat klart på tangentbordet he he Själv har jag fått mycket stöd genom att blogga. Det är något jag verkligen rekommenderar. Skaffa ditt eget nätverk liksom. Att skriva ner sitt liv är en bra form av självterapi. Rekommederar man antideppresiv medicin mot panikångest?

Kan man kombinera antideppresiv medicin och KBT? Nja dert är ju olika diagnoser men antidepressiv i alla fall vissa preparat tar också bort oro och ångest i just kombinatione med KBt brukar fungera utmärkt!

Det bästa jag gjort i mitt liv, är i stort sett symtomfri nu efter 2 år. Kram Martina Eva Rusz: Tack snälla det var fint att du berättar detta hoppas ser vad du skirvit och gjort! Jag har alltså gått i kbt-behandling i ett och ett halvt år. Min psykolog är grym. Kbt är verkligen något jag rekommenderar. I mitt fall så är det bästa jag lärt mig hos honom att inte stressa på för att bli frisk.

Att inte sätta "bli frisk" på listan över saker jag ska bli bäst på. Hej Eva, Jag har haft panikångest i flera år. Hej Helena och tack för din fråga! Jag förstår att det kan komma plötsligt för dig som förälder.

Jag känner väl igen det du beskriver, att känslan av att tillhöra fel kön uppstår först i samband med pubertetsinträdet och alltså inte behöver ha manifesterat sig tidigare. Det är förstås svårt att svara på hur stor möjligheten är för just ditt barn att det går över. Jag skulle rekommendera er kontakt med något av de team som utreder unga under 18 år för att få hjälp att reda i situationen.

Hej, hur hjälper man bäst en 9 -åring som känner att hon har föds i fel kropp? Vem vänder man sig till? Jag rekommenderar att ni vänder er till något av de team som utreder unga under 18 år, för en 9-åring är det dock i praktiken endast teamet för könsidentitetsutredningar vid BUP, Astrid Lindgrens barnsjukhus som är aktuellt. Remiss krävs, från husläkare, BUP elelr ungdomsmottagning.

Kan förstå att Emmas historia känns som bra tv, men förstår ändå inte hur en person som uppenbarligen inte är trans, och som cecilia tidigare sagt en del av en extremt liten grupp i och med att hon ångrat sig är relevant i ett program som ska handla om unga transpersoner.

Malin Attefall, redaktör för Vetenskapens värld: Reportaget handlar om unga som söker sig till sjukvården för könsidentitetsutredning. Emma är en sådan person. Som hon beskriver i programmet var hennes upplevelse att hon var en pojke. Den beskrivningen kan varken du eller jag säga emot. Emma valde att återgå till sitt första kön efter några år. Det är inte samma sak som att hennes upplevelse inte var verklig.

Ännu vet varken forskarna, allmänheten eller vi journalister vad ökningen av ansökningar betyder eller vilka som ingår i gruppen. Därför är Emmas historia lika relevant som någon annans.

Att få vuxna transsexuella ångrar sig är väl känt och kildrat i Vetneskapens värld förut. Hur det är med alla de unga som söker till sjukvården just nu vet vi inte. Bra vetenskapsteve är teve som är relevant. Jag tycker att vårt program var relevant. Jag är femton och vill verkligen byta kön från tjej till kille. Det finns olika sätt att komma till transvård. Till exempel kan du ta kontakt med en ungdomsmottagning och en psykolog, och be dom skriva en remiss till ett utredningsteam.

Sedan kommer du få träffa läkare, sjuksköterskor, kurator och lite andra personer som jobbar med att ge vård till transpersoner som dig. Du kommer få berätta om hur du känner och dina behov, och så kommer du få hjälp. Beroende på vart du bor i landet kan det ta olika lång tid. Det brukar ta ganska lång tid med hela utredningen, men du kommer få stöd på vägen och kan påbörja t.

Jag rekommenderar också att hänga med andra transpersoner och få stöd! Om du vill läsa mer om vårdprocessen kan du göra det på transformering. Jag tror att det skulle kunna förklara tankar kring könsroll och könsidentitet som ju är så vanliga under tonåren, men knappast att gå så långt som att initiera en könsidentitetsutredning.

Dessutom är väntetiderna så långa att flera selekteras bort bara där, sedan är utredningsprocessen så krävande — syftar till att förstå just vilka som är bäst hjälpta av könsbekräftande behandlingar. Tack för ett mycket bra inslag.

Har ett barn på 19 som är ickebinärt dvs identifierar sig varken som man eller kvinna. Hen har precis påbörjat en utredning i Linköping, känns bra att hen äntligen fått komma dit. Är detta något som ni som jobbar inom transvården kommer att ta tag i? Hej östgötsk mamma, det stämmer att vården inte har så stor erfarenhet av personer som är ickebinära.

Vi har på ANOVA i Stockholm tagit emot ickebinära personer som önskat hjälp sedan så vi börjar få bra erfarenhet o vi kan vid behov stödja gruppen i Linköping. Hej, jag som är mitt emellan man och kvinna, född man men önskar att få operation utan att byta juridiskt kön har ingen som helst möjlighet att få operation i dagsläget pga rättsliga rådets bipolära lagar, när kommer dessa att uppdateras för att följa en modern värld?

Jättebra fråga, det undrar vi också. Vi har kämpat för förändring av den lagen i flera år nu, det är hög tid att könstillhörighetslagen görs om! Det kom en utredning i december som gav förslag på en ny och mycket bättre lag, med sänkt åldersgräns och en uppdelning mellan juridik och medicin.

Remisstiden på den gick ut för ett år sedan och allt vi har hört är att de fortfarande diskuterar remissvaren som kommit in och inte riktigt är överens om hur att gå vidare.

Det är livsviktigt för transpersoner att det blir en ny lag, så vi hoppas definitivt att vi har en ny könstillhörighetslag ! Finns det något annat än Nebido-sprutor, t. Man kan, förutom som sprutor, också få testosteron som gel som man smörjer på kroppen. Olika slags behandling och olika doser passar för olika personer, om man gör en könsidentitetsutredning bestäms det tillsammans med en endokrinolog hormonläkare som man får träffa efter diagnos.

Hur ser kopplingen ut mellan att utsättas för prenatalt könshormon och könsdysfori? Hej Dionysos, detta vet man väldigt lite om.

Det är än så länge bara en hypotes att könsdysfori beror på att fostret utsatts för motsatta könets könshomrmoner under graviditeten.

Det finns kopplingar till könsatypiskt beteende för t ex flickor och kvinnor med en hormonsjukdom där de utsatts för höga doser testosteron under gravididteten, men det är mycket ovanligt att de sedan byter kön till man. Detta faktum talar också emot hypotesen att det skulle bero på prenatal hormoner. Mamma till en transkille: Var i Sverige finns de utredningsteam som kan utreda könsdysfori hos unga personer? Jag antar att det bara är dessa team som kan fastställa en diagnos?

Här kan du också se var teamen finns: Louise och Cecilia, Hur ser ni på det faktum att det är olika lång väntetid vid olika team från remiss till första besök på teamet? Samt hur ser ni på att utredningstiden till diagnos också skiljer ordentligt mellan teamen. Hej Sara, vid teamet för unga har det länge varit enbart BUP vid Astrid Lindgrens barnsjukhus som utrett unga under 18 år och med tanke på det kraftigt ökande antal remisser är de långa väntetiderna förståeliga, men inte acceptabla.

Den kraftiga ökningen har skett så snabbt att vården helt enkelt inte hängt med. Jag tycker att även Emmas historia var viktig, hon och hennes historia måste också få finnas. Tack för att ni tog med hennes berättelse. Så resonerade vi också. Jag kom ut som transkille i slutet av juli i år och är nu 20 år. Hej Samuel, jag känner väl igen din beskrivning och tycker naturligtvis det är tråkigt att du känt dig så ensam om dina tankar under din uppväxt.

Jag skulle tro att det är lättare idag när öppenheten är större och det finns mycket utbyte av information via internet, Liam: Hej Liam, riskerna med mastektomi är desamma som vid alla kirurgi, dvs blödning, infektion, men utan att vara kirurg skulle jag säga att det ändå är mycket ovanligt att något sådant inträffar.

Hej Sara, det är inte bra alls att det är långa väntetider på flera team för att få starta en utredning. Många lider oerhört i dessa köer. Optimalt vore månader. Sedan  kan man dock välja öppenvård var man vill i landet så en som patient kan man då välja en annan mottagning.

Min tjugoåring har de senaste åren kommit fram till att hen vill leva som man, men är inte riktigt beredd på att göra ett könsbyte. Hur vanligt är det? Det är inte så ovanligt att processen sker gradvis och att insikterna kommer successivt.

När man gör en könsidentitetsutredning vad är det som ingår i den? Senaste tiden har jag stött på många som kommer med argumentet att det är så många som ångrar sig efteråt vilket det av vad jag förstått här inte är , men de anser att utredningen inte är tillräckligt ingående med andra ord. Jag citerar det Cecilia Dhejne skrev tidigare i chatten, angående hur många som ångrar sig: A, här kan du läsa mer om hur en könsidentitetsutredning går till: Tack Cecilia för Ditt svar. Kanske är detta en förklaring till ökningen av människor som byter kön dvs att även de inom autismspektrum kan söka för detta.

Kunde forskare rent av också titta litet närmare på andra grupper inom neuropsykiatrin? En del flickor med ADHD är ju sk pojkflickor och många med utvecklingsstörning har mindre tydligt kön. Det är en bra forskningside, att också titta på utvecklingsstörning och ADHD, tack. Fråga med koppling till Dionysos' fråga: Kan ett flickfoster påverkas av att mamman har höga halter av testosteron eller är det en yttre påverkan som avses?

Med prenatala hormoner menas till exempel att ett flickfoster utsätts för höga doser av testosteron uner fosterlivet. Vid det sjukdomstillstånd jag nämnde kommer hormonerna från barnets egen produktin av testosteron, men man kan också tänka sig1.

Hej Frank, tackar väldigt mycket för svaret, mycket bra att lagen äntligen ses över, själv åkte jag utomlands för att göra min operation. Du lyfter en jätteviktig aspekt som gör könstillhörighetslagen så problematisk idag.

Den är säkert till för att folk ska vara helt säkra innan de genomgår kirurgi. Men idag gör den att folk går miste om vård de behöver för att orka leva, eller att folk som har råd tar sig utomlands och får betala själv. Så ska det inte behöva vara. Hej Mamma, det du beskriver tycker jag är vanligt. Det är inte alla som har behov av att ändra juridiskt kön, eller få könsbekräftande medicinsk behandling för att ändra kroppen.

Det kanske bara räcker med att man vet. Finns det någonstans där jag som mamma och även syskonen till min som som är transperson kan vända sig för att få stöd? Det skulle vara så himla bra att få prata med andra i samma situation. Ja, det finns grupper för anhöriga vid RFSL ungdoms verksamhet http: När jag var barn och tonåring trodde jag att jag var transexuell FTM.

Men sedan i årsoldern insåg jag att jag nog vill ha min kvinnokropp. Dock har jag aldrig känt mig hemma i könsrollen och det sociala könet kvinna. Funderar nu på om jag kan få diagnosen könsidentitetsstörning utan närmare specifikation. Kan den diagnosen passa in på mig?

Hittar ingen info om kriterier för denna. Var hittar jag det? Hur får jag den diagnosen? Måste man könsidentitetsutredas för att få den diagnosen? Vart vänder jag mig? Jag känner mig som en hen. Varken som kvinna eller man. Men känner mig ensam om det. Det talas mycket om transpersoner, men då syftar man oftast på transexuella, min grupp talas det inte om.

Ja det är mycket möjligt att den passar in på dig! Jag kommer på rak arm inte heller på vart en hittar diagnosen, men borde gå att googla sig fram.

Du behöver träffa ett könsutredningsteam, ja. Du kan gå till en psykolog eller vårdcentral och be att få en remiss dit, eller så kan du skriva en egenremiss mejla trans rfslungdom. Det är ganska vanligt att vara ickebinär, de senaste åren har det pratats mer om det upplever jag, åtminstone i hbtq-kretsar.

Jag håller verkligen med om att det är dåligt med representation av ickebinära i media! Låt hoppas fler ickebinära ges plats snart. Läs gärna mer om transidentiteter och transvården på transformering. Du kan antingen få en remiss via en läkare eller psykolog, eller så kan du skriva en egenremiss. Du kan läsa mer om hur en utredning går till och hur du får kontakt med teamen här: Dum fråga kanske, men kommer hon alltid att ha den manliga rösten kvar?

I programmet säger Cecilia att den faktor som får en människa att känna sig tillhöra andra könet, inte verkar vara något psykologiskt eftersom alla mottagnigar i Sverige visar liknande resultat med ökande belastning.

Min fråga är hur du kan utgå ifrån det perspektivet utan att ta hänsyn till att Sverige eller ens västvärlden inte representerar till hur det ser ut över hela jordklotet? Hej Kapten, stort tack för din fråga som ger mig möjlighet att utveckla svaret något som inte låter sig göras i en 4 minuters intervju. Mina skäl till att jag tror att könsinkongruens könsdysfori inte beror på rent psykologiska orsaker är följande.

Det gjordes en del forskning på talet där man undersökte psykologiska förklarngsmodeller utan att man fan belägg för några av dem. Det finns dock allt mer forkskning som visar att både när det gäller hjärnavbildning och undersökningar som mäter hjärnans funktioner så liknar personer som uppelver sig tex ha en manlig könsidentitet mer män en kvinnor. Den ökning som vi ser i Sverige, och i Europa syns överallt i hela världen. Vad bra att du har hittat ord för vem du är. Om man bara hör talas om transsexuella kan det vara svårt att få syn på vem man själv är om man som du varken är kvinna eller man.

Många du är långt ifrån ensam! Om man har könsdysfori — det vill säga att man mår dåligt över att det kön man tilldelades när man föddes inte stämmer överens med ens könsidentitet eller om man upplever hinder i sin vardag kopplat till detta — och inte uppfyller diagnoskriterierna för transsexualism kan man få diagnosen könsidentitetsstörning utan närmare specifikation eller övrig könsidentitetsstörning.

En sådan diagnos sätts efter en könsidentitetsutredning och ger tillgång till olika typer av könsbekräftande behandling. Har man inte könsdysfori, om man inte har behov av att ändra på sin kropp för att må bättre eller känna sig mindre hindrad i vardagen, finns det ingen anledning att ställa diagnos — det man diagnosticerar är inte att någon är transperson, utan att en person har ett lidande som kan minskas eller avhjälpas med viss vård.

Alla utredningsteam ska kunna ställa dessa diagnoser, så om du vill göra en utredning behöver du komma i kontakt med ett utredningsteam. Olika team har olika bestämmelser för hur man kan komma dit.

Ibland behöver man en remiss från psykiatriker, i andra fall från en husläkare eller en ungdomsmottagning. Jag har en känsla av att det är enklare att få ett fungerande sexliv som transkvinna än som transman när man gjort en könsoperation. Som transman är man tvungen att ta till olika hjälpmedel för att genomföra ett samlag.

Kan inte det påverka att man kanske inte är beredd att göra en könsoperation? Hej mamma, det är många orsaker till att alla inte vill genomgå operationer. Det kan vara så att man inte behöver det för att må bra.

När det gäller sex så finns det många sätt att ha sex på  så visst kan det du beskriver spela roll för vissa men inte för alla. Tack allesammans för era intressanta frågor! Våra gäster jobbar på för fullt för att hinna svara på så mycket som möjligt. Om cirka 15 minuter så avslutar vi chatten.

Tills dess är det bara att fråga på! Vill bara tipsa om Transammans! Ingen fråga men vi har fått massa stöd därifrån och gått i samtalsgrupp, det var jobbigt att behöva tänka om men visade sig vara viktigt för vår familj. Så jag vill tipsa alla anhöriga om att göra det. Om man konturnerligt har haft tankar på könsbekräftande behandling, men nu i samband med remiss till ANOVA börjar tveka på sig själv och känna sig mer flytande och icke-binär än transman, bör man då vänta med sin utredning eller påbörja den ändå och se vart den leder?

Jag har svårt att kunna vara mig själv nu när jag bor hemma än när jag bodde själv under mina studier, och försöker ständigt intala mig att det är för allas bästa om jag vore trans, utan kunde vara cis osv. Men detta får mig att känna mig nere och ledsen. Jag rekommenderar dig ändå att inleda en utredning, där ju tyngdpunkt läggs på just utforskande samtal, inte på att du behöver prestera eller vara bombsäker.

Önskar dig lycka till! Hej Erik vad bra att du frågar. Man kan även chatta på transformering. Jag vet inte hur gammal du är men man kan också vända sig till en ungdomsmottagninge med transkompetens  och prata med någon där.

Jag har hör och sett på t. Nej, det stämmer inte, sjukvård i Sverige är gratis men i många avseenden är den ändå världsbäst otroligt eller hur. Inte minst är våra plastikkirurger vädligt duktiga, uppdaterade och forsknings- och utvecklingsaktiva. Jag tycker att det är viktigt att den här typen av känslor som du skriver om också får plats. Man behöver inte veta vem man är eller vara säker på vad man vill för att göra en könsutredning. Om det visar sig under utredningen på ANOVA att en utredning som ickebinär skulle passa dig bättre så anpassar man din utredning efter det.

Under utredningen kan du också få stöd i att utforska din könsidentitet, om du vill ha det. Om du vill ta en paus under utredningen kan du också göra det. Så ett kort svar: Om du vill göra en utredning tycker jag att du kan påbörja den och ge dina funderingar plats under utredningen.

Det enklaste i Sverige i dag är ju att vara cisperson, så det är inte konstigt att ha de tankarna du beskriver. Men till sist handlar det om vad som är ditt bästa. Fortsätt gärna att ta reda på det! Hej Oliwia,allt som kostar pengar är inte bäst. Rent genrellt så blir kirurger bättre ju mer de operera så det är en viktigare faktor än pengar. Hur bra resultat blir beror även på hur stora bröst man har vilket avgör vilken tekning man kan använda.

Hade det varit okej att på publik service sitta och spekulera i miljögifter, virus etc som orsak till homosexualitet? Vi tycker att frågeställningen är intressant, men betonar gång på gång i programmet att ingen har några säkra svar. Däremot får Cecilia Dhejne redogöra för varför hon med sin bakgrund och sin expertis misstänker att det kan finnas mer än samhällsförklaringar till detta.

Vi har gjort program om vad homosexualitet beror på. Känns konstigt att ni diskuterar miljögifter som eventuell anledning till att transpersoner söker sig till vården mer, med tanke på att transpersoner inte är något nytt fenomen utan har funnits genom alla tider så som Hijras i indien. Hur ser du på det? Hej Kvaad, tack för din fråga o en möjlighet att förtydliga mig. Jag tror som du att ökningen beror på att fler söker vård att transpersoner alltid funnits men ej sökt så mycket vård.

Man kan dock inte helt utesluta att det också är något annat. Dock måste det inte vara miljögifter. Min kille är transperson o jag skulle behöva prata med nån om det.

... Eskort vallentuna eskort brudar homosexuell i linköping

Knulla homo trång kuk escort män småland

Skogsbrand nordväst om Mellingerum, Oskarshamns kommun, Kalmar län: Frågor och svar om unga med oklar könstillhörighet Antalet unga som söker sig till sjukvården för könsidentitetsutredningar ökar kraftigt. Se svar från Louise Frisen om man är under Tack för att vi får ta del av detta. Du kan antingen få en remiss via en läkare eller psykolog, eller så kan du skriva en egenremiss.

Chat se homosexuell hora stockholm

7 jul Under Stockholm Pride, 31 juli till 6 augusti, finns RFSL Ungdom på plats i Till BRIS (Barnens rätt i samhället) kan du höra av dig om du är under 18 år De som svarar på BRIS-telefonen, chatten och mejlen är kuratorer på BRIS. för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. 17 apr Nu ska vi på Klartext berätta hur det var att vara homosexuell förr i tiden. Under lång tid var det förbjudet här i Sverige. 12 sep Här är frågorna och svaren från chatten om könsidentitet och . Se svar från Louise Frisen om man är under Snitt tiden i Stockholm som är en av de mottagningarna som gör Det var väldigt tråkigt att höra att kunskapen fortfarande brister på .. Vi har gjort program om vad homosexualitet beror på.