Δωρεάν Μαθήματα- Εγγραφές-20 Εργαστήρια(28 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου)

20 Διαφορετικά Εργαστήρια- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στον αντίστοιχο καθηγητή
1) Εργαστήρι Θεάτρου .

Α) Εργαστήρι Θεάτρου Α: Από τον αυτοσχεδιασμό , έως το ανέβασμα μιας παράστασης. Όλοι οι δρόμοι και οι διαδρομές της Τέχνης των Τεχνών.
Πληροφορίες: Ανδρέας, andreas5san@gmail.com , 6942962965

Β)Εργαστήρι Θεάτρου : Μέσω θεάτρου
Μέσω Θεάτρου: στόχος η ενδυνάμωση του θεατρικού μέσου.
Τρόπος: τακτικές παρουσιάσεις παραστασιακού τύπου με αμεσο διαδραστικο feedback.»
Πληροφορίες: Ηλέκτρα: etsakalia@gmail.com 6983904422

Γ) Εργαστήρι Θεάτρου : Θέατρο το Καταπιεσμένου
Το Θέατρο του Καταπιεσμένου περιγράφει μια σειρά από θεατρικές μεθόδους που εκπονήθηκαν τη δεκαετία του 1960 από τον βραζιλιάνο σκηνοθέτη Augusto Boal, αρχικά στη Βραζιλία και αργότερα στην Ευρώπη. Ο Boal είχε επηρεαστεί από το έργο του εκπαιδευτικού και θεωρητικού Paulo Freire. Αποτελείται από διαφορετικές τεχνικές όπως το Θέατρο Forum, το Θέατρο Εφημερίδα, το Νομοθετικό Θέατρο, το Αόρατο Θέατρο,το Θέατρο της Εικόνας κ.ά. Το ζητούμενο στο Θέατρο του Βοal είναι η συμμετοχή.
Πληροφορίες
Σαπρανίδου Αλίνα
Τηλ: 6977712764
Email. alinatheater@gmail.com
Facebook: aline happi

Δ)ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ (ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥΣ)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 3 ΩΡΕΣ
ΜΕΡΕΣ : 1 – 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΕΤΕΧΝΤΩΝ – ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σαπρανίδου Αλίνα
Τηλ: 6977712764
Email. alinatheater@gmail.com

2) Σχολή Κινηματογράφου (Θεωρία, πρακτική, αισθητική, σενάριο, κοινωνιολογία, ιστορία, σύγχρονα ρεύματα)
Πληροφορίες: Ανδρέας, andreas5san@gmail.com , 6942962965

3) Τμήμα Artivist: οι artivistas (καλλιτέχνες / ακτιβιστές) αξιοποιούν την Τέχνη ( Θέατρο Δρόμου, Μουσική, παραστατικές τέχνες) ώστε να επικεντρώνεται σε ιστορίες αντίστασης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης για να εμπνεύσουν θετικές κοινωνικές αλλαγές στις κοινότητές τους και πέραν αυτών.

4) Latin
Από τη Λατινική Αμερική μέχρι… Η Κίνηση του πάθους έχει ένα μόνο όνομα.
Πληροφορίες: Μαρια :6909673349

5) Τumbao:
Ενα low impact αεροβιο προγραμμα γυμναστικης,που συνδυαζει αεροβιες κινησεις και τεχνικες χορου,οι οποιες βοηθουν στη γρηγορη εκμαθηση latin ρυθμων οπως merengue,salsa,reggaeton,bachata κ.α. Το tumbao ειναι μοναδικο καθως συνδυαζει ενα «ατυπο»μαθημα χορου σενα προγραμμα γυμναστικης.Ειναι ευχαριστο,κοινωνικο,και απευθυνεται σε ΟΛΟΥΣ!Με το tumbao ξεφευγεις απτην καθημερινοτητα,εκτονωνεσαι, εκτονωνεσαι,διασκεδαζεις,γυμναζεσαι και βελτιωνεις τη ψυχολογια σου.
Πληροφορίες: Μαρια :6909673349

6) Oriental Dance
Ο ανατολίτικος χορός oriental,ειναι ενα ξεχωριστό και ιδιαίτερο είδος χορού.Ιστορικές αναφορές δείχνουν πως ξεκίνησε μέσα απο λατρευτικές τελετές γονιμότητας μεταξύ γυναικών και συναντάται σχεδόν σε κάθε σπουδαίο πολιτισμό της αρχαιότητας.Σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανατολικής αλλα και της δυτικής χορευτικής κουλτούρας,καθως συνδυάζει έντονες χορευτικες κινήσεις της λεκάνης,των γοφών και του στήθους προσφέροντας ευλυγισία,καλύτερη ισορροπία και αυτοπεποίθηση! Βοηθά στην αναζήτηση της θηλυκότητας,μεσω της οποίας το σώμα μπορεί να εκφράσει χορευτικά ολα τα συναισθήματα του! Τέλος,ο χορός της κοιλιάς σε συνδυασμό με την καταλληλη μουσικη μπορεί να επιδρασει ακομη και ψυχοθεραπευτικά προσφέροντας χαρά και αρμονία επηρεάζοντας σωμα και πνευμα!
Πληροφορίες: Κατερινα: kabourina444@gmail.com / 6975466172

7) Yoga
Α)Yoga: Το μάθημα της γιόγκα εμπεριέχει τεχνικές της Hatha yoga της Raja yoga και τεχνικές του Thai yoga masaz. Κατά την διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιούνται θεραπευτικές ασκήσεις με στόχο την αύξηση της ευλυγισίας, την μείωση της κόπωσης, την αύξηση της δύναμης του σώματος και την βελτίωση της στάσης του σώματος.
Πληροφορίες :Λίλια : 6947360728
lagathou72@gmail.com

Β)Partner yoga – Τεχνικές thai massage
Partner Yoga ( γιόγκα σε ζευγάρια) σε συνδυασμό με τεχνικές Thai- massage Η partner yoga γίνετε σε ζευγάρια και είναι κατάλληλη για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης. Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές μας δίνεται η δυνατότητα να πειραματιστούμε και να ανανεωθούμε ψυχικά και σωματικά. Οι τεχνικές της partner yoga θα γίνονται σε συνδυασμό με τεχνικές από το Τhai- massage και έτσι συγχρόνως με την γίογκα θα προσφέρουμε ένα θεραπευτικό μασάζ ο ένας στον άλλον. Το παραδοσιακό thai- massage είναι από τις πιο αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές και είναι βασισμένο στην ινδική φιλοσοφία της yoga. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πολλών και διαφορετικών τεχνικών όπως διατάσεις, πιέσεις βελονιστικών σημείων και πιέσεις σε ενεργειακά κανάλια και κέντρα. Τα οφέλη είναι πολλά όπως η χαλάρωση, η ευθυγράμμιση και η ανακούφιση του σώματος.
Πληροφορίες : Λίλια : 6947360728
lagathou72@gmail.com

9) Photoshop
Πώς αλλάζουμε το φόντο σε μία φωτογραφία μας; Πώς βελτιώνουμε τον φωτισμό της; Πώς δημιουργούμε κολάζ; Ελάτε να τα μάθουμε μαζί σε πολύ απλά βήματα στον φιλόξενο Χώρο 2510! Το εβδομαδιαίο σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους του προγράμματος Photoshop (η κατοχή laptop προαιρετική). H διάρκεια του είναι 3 μήνες και το κόστος 5€ / μάθημα/εβδομάδα. Υπεύθυνος ο γραφίστας Νίκος Σ. Χαραλάμπους, http://antiqua19.wixsite.com/vossart
Πληροφορίες: facebook Nikos Stavrou
antiqua19@hotmail.com,
6940 928815

10) Νοηματική Γλώσσα
Οι νοηματικές γλώσσες εξυπηρετούν στην επικοινωνία τα κωφά άτομα. Αποτελούνται όχι μόνο από κινήσεις χεριών, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά και από συσπάσεις προσώπου και κινήσεις του σώματος. Πραγματοποιώντας κάθε φορά την συγκεκριμένη κίνηση των χεριών, κάνοντας την αντίστοιχη σύσπαση του προσώπου και ρυθμίζοντας το σώμα με τον κατάλληλο τρόπο μεταδίδεται επιτυχώς το μήνυμα και το νόημα του στον συνομιλητή.
Επιπροσθέτως, οι νοηματικές είναι τόσο πλήρεις όσο και οι προφορικές γλώσσες. Με άλλα λόγια έχουν τα ίδια επίπεδα γραμματικής ανάλυσης της γλώσσας με τις προφορικές δηλαδή φωνητική, φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, σημασιολογία και πραγματολογία.
Πληροφορίες Μάνος: κιν 6986799253

11) Pilates
Tο Pilates αποτελεί μία από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής στο σύγχρονο δυτικό κόσμο. Όπως είπε και ο εμπνευστής της μεθόδου, «Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις καινούργιο σώμα». H μεγάλη γκάμα των ασκήσεων προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία, το πόσο γυμνασμένος είναι, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει. Kάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό, ενώ υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Πληροφορίες Ολγα: 6944674937

12) Ασκήσεις ενεργειακής Ενδυνάμωσης
Ένα σύνολο απλών σωματικών κινήσεων μικρού εύρους, οι οποίες εκτελούνται αργά και πάντα κατά την εκπνοή. Μία τεχνική ήπιας σωματικής άσκησης που μπορεί να εφαρμοστεί από τον καθένα, ασχέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, και χωρίς κούραση. Βοηθά στη βελτίωση:
της φυσικής μας κατάστασης (αποστράγγιση των λιμναζόντων τοξινών, λύσιμο νευρομυϊκών εντάσεων, βελτίωση της ελαστικότητας των μυϊκών ιστών, τόνωση του όλου μυϊκού συστήματος)
της ψυχικής μας διάθεση (ανακούφιση από συγκινησιακές και ψυχικές εντάσεις, ανάπτυξη αντιστάσεων έναντι του στρες)
των νοητικών μας ικανοτήτων (γαλήνεμα του νου, βελτίωση της ικανότητας συγκέντρωσης, παρακολούθησης, κατανόησης και έκφρασης)
Μία τεχνική που ενδυναμώνει τη ζωτική μας ενέργεια, χάρη στην τόνωση και τη χαλάρωση που προσφέρει τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό και σε νοητικό επίπεδο.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Πασχάλης Νταγτεβερένης, ntagpas@yahoo.gr, 6973349475

13) Σχέδιο προχωρημένων ,Σχέδιο αρχαρίων και προετοιμασία για Καλών Τεχνών ΑΣΚΤ
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες Ελένη Τουμαζάτου
e-mail :elenatoumazatou@gmail.com
τηλ 6946797212

Σχεδιο αρχάριων : Ζωγραφική- Σκίτσο Το τμήμα απευθήνεται σε όσους έχουν αγάπη για το σχέδιο και την ζωγραφική. Γίνεται εξάσκηση στο ελευθερο σχέδιο και χρώμα.. Οι σπουδαστές δημιουργούν δικά του έργα και έρχονται σε επαφή με διάφορα εκφραστικά μέσα όπως εικονογράφηση και κόμιξ

Τμήμα προχωρημένων…… Το χρονικό της Τέχνης : To τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα σχεδίου και κατέχουν τις βασικές αρχές του ελευθερου σχεδίου. Γίνεται ιστορική αναδρομή της ζωγραφικής και της τέχνης γενικότερα, απο την εποχή των σπηλαίων μέχρι και σήμερα. Μελετάμε εικαστικά κινήματα και τισ τεχνικές τους και δίνονται ασκήσεις με σκοπό την ανάπτυξη της την ανάπτυξη της εικαστικής έκφρασης του σπουδαστή και την ανάδειξη του προσωπικού του στυλ

ΑΣΚΤ :(ελεύθερο σχέδιο,ζωγραφική με χρώμα μικτές τεχνικές ,προετοιμασία φακέλου,μοντέλο)Το τμήμα της Καλών Τεχνών έχει ως στόχο την προετοιμασία των υποψηφίων για τις εισαγωγικές και τις κατατακτήριες εξετάσεις των Σχολών Καλών Τεχνών. Οι σπουδαστές εξασκούνται στην παρατήρηση και απεικόνιση διαφόρων θεμάτων (πορτρέτο, προτομές, συνθέσεις αντικειμένων) και στην καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου έχοντας ως στόχο την κατασκευή ζωγραφικών έργων-σχεδίων.

14) Ισπανικά (για αρχάριους και λιγότερο αρχάριους- Ισπανόφωνη λογοτεχνία, κινηματογράφος και μουσική)

Πληροφορίες, εγγραφές: Εύα: evadamaki@yahoo.gr, 6944241389
Ομάδα fb: 2510 ισπανικά
Λουκία: 6936717151 , lucia17es@gmail.com

15) Εναλλακτικές Θεραπείες:
Διαλογισμός, ασκήσεις αυτογνωσίας -αυτοβελτιωσης, mandras, Bhajans, κρυσταλλοθεραπείες. Μέσα από τις παραπάνω τεχνικές και την ατομική συμβουλευτική καθοδήγηση που λαμβανετε βοηθατε τον εαυτό σας να αναγνωρίσει και να ενδυναμώσει βαθιές πνευματικές του ποιότητες, καθώς επίσης να φέρει στην επιφάνεια αρνητικές καταστάσεις και μπλοκαρισματα από τα κέντρα δύναμής του (τσάκρας),το ενεργειακό του πεδίο και να τα καθαρίσει. Αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, αναγνωρίζουμε τη δύναμη μας και την κάνουμε πράξη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6939625606 ΧαΡούν

16) Εσωτερικά συστήματα πολεμικών τεχνών:
Tai chi chuan, Tai chi sword, Tai chi fan (βενταλια)
Qigong (5 animals movement) Συντονισμός, χαλάρωση μυαλού και σώματος. Βελτίωση ικανότητας συγκέντρωσης, ποιότητας κίνησης, νευρομυικού συστήματος.

Combat fitness: Χορευτικό πρόγραμμα fitness με κινήσεις μαχητικών τεχνών.
Συντονισμός, χαλάρωση, μυαλού και σώματος. Βελτίωση ικανότητας συγκέντρωσης, ποιότητας κίνησης, νευρομυικού συστήματος.
Functional Fitness:
Ειδική Ενδυνάμωση, Ενεργοποίηση όλου του σώματος, βελτίωση λειτουργικότητας και κινητικής αλυσίδας (Human kinetic chain

Μιχάλης 6946617291

18) Κοινωνικό Φροντιστήριο (Α,Β,Γ Λυκείου-Όλα τα μαθήματα)
Πληροφορίες: Δανάη : 6908267382, vdana1s@gmail.com

19) Μάθημα κηποτεχνίας, φυτά και βότανα στο μπαλκόνι!

Τι θα κερδίσω από το συγκεκριμένο μάθημα;

• Κατανόηση των βασικών αρχών κηπουρικής και αρχιτεκτονικής κήπων, μπαλκονιών και χώρων πρασίνου με δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής τους.
• Εκμάθηση καλλιέργειας καλλωπιστικών, αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών.
• Γνώση χειρισμών μετά την συγκομιδή και σωστή αποθήκευση.
• Κατανόηση της σημασίας και των χρήσεων των φυτών.
• Αξιοποίηση κήπου, μπαλκονιού και βεράντας.
• Σωστό μαγείρεμα με την χρήση αρωματικών φυτών.
• Υποστήριξη και εκτός μαθήματος αν κριθεί απαραίτητο.
• Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
• Εκπαιδευτικό υλικό.

Πληροφορίες: Λίντα 6985788008

20) Tantra
Γιατί πρέπει να κάνουμε τάντρα;
5 λόγοι για τις γυναίκες
1. μοναξιά, κενό ή ομαλή σχέση με έναν άντρα. 2. Ζευγοποιημένες συνεδρίες με τους άνδρες. 3. Το βάθος και η εγγύτητα της σχέσης. 4. Γνωστοποίηση της θηλυκότητας και της ελκυστικότητας. 5. Η δυνατότητα να είστε ο εαυτός σας.
5 λόγοι για τους ανδρες.
1. Τα μαθήματα Tantra είναι μια γρήγορη ξεκούραση! Η Τάντρα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να απαλλαγείτε από κάθε άγχος 2. Πρακτική άσκηση με γυναίκες. Ιδανικές γυναίκες δεν υπάρχουν, υπάρχουν διαφορετικές, μοναδικές και εκπληκτικές. 3. Γνώση και υλοποίηση του σκοπού. Η Τάντρα βοηθά να καταλάβετε, να διαμορφώσετε και να εκδηλώσετε τις επιθυμίες σας σε αυτόν τον κόσμο. 4. Εκατοντάδες τρόποι για να πάρετε αισθησιακή ευχαρίστηση. 5. Tantra μέσα είναι μια προσωπική δύναμη που είναι πάντα μαζί σας.

Πληροφορίες : Σβετλάνα, Svetikot@gmail.com , 6993229390

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *