«Γη και ύδωρ» πήρε ο Μακρόν

Στήνουν τα ελληνικά μίντια φιλολαϊκό προφίλ στο τραπεζίτη Μακρόν και την «πρώρη κύρια του» με στόχο να ενισχυθούν οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Γαλλίας και η προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της στα πλαίσια του γαλλογερμανικού άξονα. Μια επικοινωνιακή φιέστα που συμπεριλαμβάνει την ιστορική βεβήλωση του μνημείου της Πνύκας, που ακυρώθηκε με την περσινή επίσκεψη Ομπάμα απο την λαΐκή κινητοποιηση, μέχρι το σπασμενο πρωτόκολλο σε μια βόλτα με επευφημίες από (όλως τυχαίως) γραβατωμένο «πλήθος». Με την «πρώτη κυρία» να μην θέλει να φύγει ποτέ από την Ελλάδα, οραματιζόμενη εποχές από τον Κωλλέτη μέχρι τον Βενιζέλο και τους φκαγκεμένους της γαλλικής πρεσβείας, πριν ακόμα υποσκελιστεί πολιτικά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκη ήπειρο από την γερμανική ισχύ. Ήθελε να μείνει στην οργουελική ελληνική πραγματικότητα που σέρβιραν στον ελληνικό λαό, αλλά δεν «έσπασε» το πρωτόκολλο για να πάει μια βολτα στη Νικαια ή το Κερατσινι ή ακομα και στους δρόμους δίπλα από την Ερμού όπου έκρυψαν τους αστέγους από τα μάτια της σύγχρονης Αντουανέτας.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δίνει γη και κυριολεκτικά ύδωρ στους γαλλικούς ομίλους, όπως η Τοτάλ, με αντάλλαγμα μια λέξη συμπαράστασης απο τον Γάλλο υπάλληλο των Ρότσιλντ ώστε να την εντάξει στο «sucess story» που θα πουλήσει στην ΔΕΘ.

Συγκεκριμενα, εντονο ενδιαφέρον για «επενδύσεις» στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων, εξέφρασαν οι επικεφαλής των γαλλικών εταιρειών Total και Suez, στο περιθώριο του ελληνογαλλικού φόρουμ στη διανομή των πετρελαϊκών προϊόντων και την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το ιδιο και στην έρευνα υδρογονανθράκων στην ελληνικη ΑΟΖ. «Έχουν υπάρξει ανακαλύψεις στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στην Κύπρο και θέλουμε να κάνουμε έρευνες στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει αίτηση εξασφάλισης των σχετικών αδειών και για αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα» εξήγησε ο εκπροσωπος της Total.

Αντιστοιχα στον τομεα των ΑΠΕ «Κοιτάμε πολύ σοβαρά τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, αιολικής και ηλιακής».

Ο τέταρτος τομεας αφορά την μεταφορα φυσικου αεριου «από την Αίγυπτο, από την Ρωσία, από την Τουρκία η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για φυσικό αέριο».

«Επενδυτικό ενδιαφέρον» εξέφρασε και ο Jean Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Suez, ο οποίος σχολιάζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των εταιριών διαχείρισης ύδατος, επεσήμανε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αγοράσουμε το managment αυτών των εταιριών».

Ειναι ξεκάθαρο πως ο λαός μας έχει απεναντι του μια κυβέρνηση καλοθελητων, η οποία στο ονομα της τάχα μου «αριστεράς» καταφέρνει μεχρι σήμερα να κάνει την δουλειά της δεξιάς καλυτερα από την επίσημη δεξιά. Ήδη ειναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβερνηση από όλες τις προηγούμενες και με μια κοινωνια και ενα κίνημα μουδασμένο, με προφανή αγανάκτηση αλλά διχως την αναγκαία οργανωμένη αντίσταση στο γενικευμένο ξεπούλημα. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων αποτελεί δικαιολογια μόνο για ενα κινημα σε ήττα. Αντιθετα σε ανάπτυξη του κινήματος αποτελεί ευκαιρία να μετρησουμε δυνάμεις.

Αν δεν οργανωθουμε δεν θα τους σταματήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *