Υπόθεση Ντρέϋφους, υπόθεση Τσικατίλο, Ηριάννα και Περικλής

Τι σχέση έχει η υπόθεση Ντρέϋφους, η υπόθεση Τσικατίλο και το θέμα της Ηριάννας και του Περικλή?Φαινομενικά καμία,πρακτικά μεγάλη.Το ξεκινάω ήπια,ζητώ την καταννόηση όλων αν »φορτώσω» αργότερα.

Η υπόθεση Ντρέυφους συνιστά μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες όλων των εποχών,αλλά και ένα εξ’ίσου μεγάλο στήσιμο,ώστε να σωθεί ένας ένοχος και να καταδικαστεί ένας αθώος.

Η υπόθεση Τσικατίλο,είναι η ιστορία ενός ψυχοπαθούς serial killer που έδρασε στην Ρωσία,και ο οποίος κατακρεούργησε 52 άτομα,από το 1978 έως το 1992.
Μελετώντας την υπόθεση των Ηριάννα Β.Λ και Περικλή Μ.,η δικαστική »πλάνη»(sic),φέρνει στο μυαλό την υπόθεση Ντρέυφους.Όταν βλέπεις την Ηριάννα και τον Περικλή,να εισέρχονται στην αίθουσα με συνοδεία κουκουλοφόρων αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής,θυμάσαι τον Τσικατίλο να δικάζεται,μέσα σε ένα κλουβί και αστυνομικούς γύρω γύρω.

Στην πραγματικότητα,δεν μοιάζουν οι υποθέσεις.Στην υπόθεση των δύο παιδιών,έχουμε να κάνουμε με την εκδικητική μοχθηρία ενός αδίστακτου κρατικού μηχανισμού και μιας κατευθυνόμενης δικαιοσύνης,που σύρεται πίσω από τις Αμερικανικής έμπνευσης αντιτρομοκρατικού νόμου.

Σύμφωνα με τις πέντε γυναίκες εφφέτες και την πρόταση του εισαγγελέα Γεράκη,δεν συνιστά απειλή βλάβης της υγείας του Περικλή,με αυτοάνοσο στον πνεύμονα,το να ζει σε ένα κελί με καπνιστές δίπλα του.Ούτε συνιστά βλαπτική μεταβολή για την Ηριάννα,η αδυναμία της να συνεχίσει το διδακτορικό της ,λόγω του εγκλεισμού της.
Σε μια αστυνομοκρατούμενη αίθουσα,το κοινό περί δικαίου αίσθημα,πετάχτηκε στα σκουπίδια.Τρία προς δύο η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης,παμψηφεί τώρα.Τόσο απλά,τόσο εύκολα.Μια απόφαση που είχε μαγειρευτεί πολύ καλά,ώστε η απόφαση να ανακοινωθεί στο τέλος,και να προλάβουν οι δικαστίνες να φύγουν σαν ποντίκια από την αίθουσα,φοβούμενες την λαϊκή οργή.

Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γράψω,μόνο την οργή μου να εκφράσω.Προς το σύστημα,προς τους αδιάφορους συμπολίτες,προς τους νοικοκυραίους του »ησυχία-τάξις-ασφάλεια»…..Μόνο ένα μπράβο στα νεαρά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου,που είναι πάντα εκεί.Εκεί που λείπουν οι επαναστάτες τους πληκτρολογίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *