Επιστολή στον Παναγιώταρο…

Σήμερα μόλις είδα ένα ποστ του «Μέγα  Έλληνα και υπέρμαχου του» φυσιολογικού» βουλευτή της ΧΑ Παναγιώταρο. Ο άνθρωπος αυτός καυτηριάζει την ψήφιση νόμου υπέρ της αλλαγής φύλλου θεωρώντας το… «ιδεολόγημα των αριστερών». Το σχόλιο ήταν πως ο πρώτος που θα έκανε διόρθωση φύλλου θα ήταν ο αποκεφαλισμένος σύντροφος Άρης Βελουχιώτης.

Ναι,  έχουμε επίσημα το Νο 1 αυτογκόλ που έχει σημειωθεί από την αρχή του όρου.

Καταρχάς, στα πολιτικά κόμματα τα οποία καταψήφισαν τον νόμο είναι το ΚΚΕ και μάλιστα όχι από αντίρρηση στην κυβέρνηση αλλά για ιδεολογικούς λόγους. Συνεπώς, η επιλογή του ατόμου είναι άστοχη, καθώς το άτομο εκπροσωπείται από άλλο κόμμα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δεύτερον, αποκεφαλισμένος; Γιατί; Το ότι σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο προσδίδει κάτι στο δικό σου επιχείρημα για να δείξεις την αντίρρηση σου; Δεν νομίζω. Άρα και με αυτό προσπαθείς να προκαλέσεις όχι με την «ιδέα» σου και τα επιχειρήματά σου αλλά μόνο με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Τρίτον, εάν θεωρείς «ανώμαλο» τον διεμφυλικό ( ο όρος «κύριε» Παναγιώταρε δεν υπήρχε στην ελληνική γραμματεία, αλλά η γλώσσα είναι ένα εργαλείο το οποίο το διαμορφώνουμε ανάλογα με τις περιστάσεις για αυτό και έχουμε δανειστεί και άλλους όρους όπως ανελκυστήρας, ψυγείο κλπ. Επίσης ετυμολογικά μιλώντας Πούστης σημαίνει αυτός που στηρίζεται στα πόδια του.) άνθρωπο, θα πρέπει να θεωρήσεις «ανώμαλο» και αυτόν που έλκεται από κάτι τέτοιο και έρχεται σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους «για να τους βάλουν μυαλό» όπως έπρατταν ομάδες σας στο παρελθόν.

Τέλος, στον κόσμο μας αλλά και στον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας που «υμνείτε»(«κύριε») και δοξάζετε μια θέση για κάποιο θέμα γινόταν δεκτή, όταν υπήρχαν αρκετά και επαρκή ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, όχι όταν απλά προκαλούσες και γενικά εκφραζόσουν με χυδαία λόγια για τον οποιοδήποτε. Αυτό λέγεται  πολιτισμός και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, οι οποίοι με τα συγγράμματα αλλά και με τον τρόπο σκέψη τους γέννησαν και μεγάλωσαν έννοιες όπως Δημοκρατία, ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και άλλα πολλά.  Απλούστερα, ο τραμπουκισμός, η βία (λεκτική και σωματική), η λασπολογία και η μπουρδολογία δεν ταιριάζουν στο πνεύμα, το οποίο αναφέρεται τιμάται και δοξάζεται.

Επιτέλους! Σταματήστε! Είμαι Έλληνας, το οποίο δεν προσθέτει και δεν μου αφαιρεί τίποτα σε σχέση με κάποιο Αλβανό, Πακιστανό και οποιοδήποτε άλλο. Το μόνο που απαιτώ είναι να μην καπηλεύεστε την ιστορία του τόπου. Απομονώνοντας μόνο ότι σας βολεύει και οτιδήποτε άλλο πετώντας το στον κάδο των άχρηστων (μαζί με όλες τις «ιδέες» σας που πραγματικά εκεί ανήκουν).

Είστε υπεύθυνοι για επιθέσεις σε μετανάστες και αλλοδαπούς, όταν στην Αρχαία Αθήνα ένας από τους απαραβίαστους νόμους ήταν η εχθρική συμπεριφορά σε μέτοικους και ξένους. Διατυμπανίζετε σε όλο τον κόσμο τσιτάτα του στυλ «Πας μη Έλλην, εστί βάρβαρος», όντας ανίκανοι να καταλάβαιτε τι σημαίνει αυτό ή τι έννοια είχαν οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, καθώς «Έλλην» θεωρείται όποιος έχει πάρει ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ και όχι όποιος τυχαία έχει γεννηθεί από γονείς Έλληνες. Με αυτά τα δεδομένα «εσείς» δεν θα «θεωρούσασταν» ποτέ Έλληνας.

Τέλος, με επιθέσεις στο ήθος του συνομιλητή δεν «κερδίζετε» κάτι αφού δεν «απαντάτε» στα επιχειρήματα του. Το θέμα δεν είναι να αλλάξω τα δικά σας» μυαλά, διότι όπως ξέρουμε ο ανόητος δεν αλλάζει τις απόψεις του αλλά μένει σε αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *